Google Chrome: Saveti da izvučete maksimum

Google Chrome ima nekoliko prednosti pred konkurencijom iako je još u ranoj razvojnoj fazi. Krajnje jednostavno, asketsko okruženje garantuje maksimalnu jednostavnost upotrebe; možda vam prva reakcija bude “a gde je ovde ova i ona funkcija”, ali ubrzo ćete otkriti da se većina njih nalazi tačno tamo gde ih očekujete, te da ne nedostaje ništa bitno. Evo i nekoliko saveta kako da iz novog internet poreglednika izvučete maksimum.

- Desnim klikom na tipku za povratak na prethodnu stranicu ili tipku za prelazak na sledeću dobija se popis stranica koje je Chrome otvorio.

- Greškom zatvoreni tab se može ponovo otvoriti tačno na stranici koja je u njemu bila otvorena. Dovoljno je pritisnuti tipke Ctrl+ Shift+T.

- Kada ukucate „?“ u prozor gde se upisuje veb adresa otvara se predefinisan search box, nakon „?“ potrebno je samo da unesete pojam koji želite da pretražujete.

- Pretvaranje jedinica iz američkog ili britanskog sistema u metrički radi se jednostavnim ukucavanjem onoga što želite da preračunate u prozoru gde se upisuje adresa, npr: 5 inces to cm i Google će obaviti konverziju i prikazati rezultat.

- Prostori za komentare na većini veb stranica nisu veliki, a pisanje dužeg komentara skriva početak teksta. Chrome nudi mogućnost povećanja okvira za tekst povlačenjem miša uz donju desnu ivicu okvira.

- Kada poželite da otvorite neki tab u novom prozoru, nema potrebe za ponovnim otvaranjem stranice, dovoljno je da drag and drop metodom izvučete tab iz niza i biće u zasebnom prozoru.

- Datoteku preuzetu s interneta moguće je smestiti bilo gde na računar takođe drag and drop metodom.
Dodavanje novih pretraživača u Chrome je veoma jednostavno. Dovoljno je da jednom uradite pretraživanje u željenom pretraživaču, pa kad vam zatreba, samo počnete da pišete njegov URL, pa će se pojaviti poruka za pokretanje tog pretraživača.

- U prostoru za upisivanje veb adrese biće prostor za pretraživanje željenim pretraživačem.

Pogledajte i: Google Chrome (download) - novi Internet browser

Нема коментара: