Film Djordja Balasevica "Kao rani mraz"

U toku je snimanje filma "Kao rani mraz". Scenario, muziku i režiju potpisuje Đorđe Balašević.

"Znate l`priču o Vasi Ladačkom", pevao je nekada Đorđe Balašević. Sada na obali Tise oživljava vreme, prostor i emocije junaka svoje pesme.
To je dugometražna igrana balada, jer film priča o ljubavi. kaže sam autor.
Izazovu te filmske priče i prijateljstvu nije odoleo ni proslavljeni holivudski glumac Rade Šerbedžija, koji tumači lik Vase Ladačkog.
"Vasa Ladački je božanstven lik, jedan je od heroja ne samo Đorđa Balaševića nego i jedan od heroja naših života", rekao je Šerbedžija. On je dodao da ne postoji neko ko tog Vasu nije propatio na neki način, i istakao da mu je uloga veoma draga. A priča počinje daleke 1914. godine i završava se tridesetak godina kasnije. Mladog glavnog junaka igra Danijel Kovačević, dok će Ladačkog u zrelim godinama oživeti Rade Šerbedžija, koji će se ekipi priključiti u Adi, na obali Tise, gde će biti snimljeno više od polovine materijala. Ekipa je već snimala na "Salašu 137", a tu su i kadrovi sa Fruške gore, iz Mošorina, Perleza, Čeneja i Mola.
Direktor fotografije je Aleš Belak iz Ljubljane, za kostime je zadužena Žaklina Krstevska iz Skoplja, a za scenografiju Radoslav Mihajlović, koji je napravio mali grad na obali Tise. Gradio ga je nekoliko meseci, čak se i preselio u Vojvodinu da bi što bolje pripremio teren za snimanje, koje na toj lokaciji počinje sredinom avgusta.
Filmovana pesma se snima na profesionalnoj 35-milimetarskoj traci sa kompletnom tehničkom podrškom, pa se očekuje vizuelno kvalitetan film za malo para, kako kaže sam Đorđe Balasevic.

Pogledajte i: Djordje Balasevic snima film: Kao rani mraz

Нема коментара: