AKTUELNO: Patrijarh preživeo dva infarkta

Patrijarh preživeo dva infarkta
Za vreme lečenja na Vojnomedicinskoj akademiji od novembra prošle godine patrijarh Pavle je preživeo dva infarkta, ali javnost o tome nije obaveštena.
Izvori „Alo!“ u Srpskoj pravoslavnoj crkvi kažu da ovaj podatak nije ušao u nalaz koji je VMA dostavila Saboru SPC prilikom majskog zasedanja

Ovo se objašnjava pritiscima kojima je naša najuglednija medicinska ustanova izložena od državnih struktura, kojima u trenucima kada Srbija nema vladu i neizvesno je ko će činiti parlamentarnu većinu ne odgovara da se na sto stavi pitanje izbora Pavlovog naslednika.
Pritiscima su, kako pouzdano saznajemo, bile izložene i neke vladike SPC koje su preko noći odustale od izbora novog patrijarha, koji bi mogao doneti preko potrebno jedinstvo SPC, koja je opterećena mnogim problemima, od kojih je jedan, koji se tiče služenja liturgije prethodne sedmice, kulminirao tučom u crkvi u okolini Požege.
- Neke vladike koje su bile za izbor novog patrijarha preko noći su promenili stav, što govori da se očigledno radi o instrukcijama iz političkih centara moći. Pritisaka je očigledno bilo i na VMA, pa u nalazu nije pisalo da je patrijarh imao dva infarkta - kažu u SPC.

U najnovijem zdravstvenom biltenu patrijarha Pavla stoji da je njegovo stanje dobro, što potvrđuje i načelnik VMA Miodrag Jeftić.
- Eno patrijarha u sobi, sedi, moli se i čita tropar - kazao je Jeftić za „Alo!“.
Načelnik VMA je negirao našui nformaciju "Alo!" da je patrijarh imao dva srčana udara. Prema mišljenju upućenih u crkveno-političke prilike, ovakav Jeftićev stav je, sa stanovišta funkcije koju obavlja, potpuno razumljiv

Нема коментара: