LOST - Omiljena serija kao igra

Obožavaocima serije pružena je šansa da prožive avanturu iz sasvim nove perspektive, zahvaljujući Ubisoftovom izdanju Lost: Via Domus. Da je reč o tropskom raju ili totalnoj katastrofi?

-.--.-Slika iz igre Lost: Via Domus.Serija ''Lost'' uvijek je imala potencijala da se napravi igra po istoimenoj seriji, smještena na napušten otok, puna zanimljivih likova i neobičnih događaja.

Kako bi pružili nešto novo i originalno, Via Domus stavlja igrače u ulogu Elliota, potpuno novi lik koji je posebno stvoren za igru. Elliot je fotoreporter koji je imao sreće da dobije kartu za oceanski let 815, zajedno s Jackom, Kate, Sawyerom i ostatkom preživjelih tj. ''izgubljenih''. Zbog ozljeda tijekom pada aviona, Elliot zadobije amneziju pri kojoj gubi svoje sjećanje do uzlijetanja aviona. Igrač mora posložiti Elliotovo sjećanje dok će se naći unutar same priče serije. Ono što nam se svidjelo tijekom same igre je sudjelovanje Elliota u cijeloj priči, što znači da, iako se nije pojavio u niti jednoj epizodi serije, još uvijek se osjeća kao dio cijelog Lost tima i dio slagalice u samoj priči.

-.--.-Slika iz igre Lost: Via Domus

Via Domus je podijeljen u sedam ''epizoda'', s kompletnim '' Previously on Lost'' početnim podsjetnikom događaja, te vraćanja u tamu na kraju svake epizode. Igru ćete igrati kao avanturu. Podsjeća na Silent Hill ili Resident Evil, naravno s PUNO manje pucanja. A kad smo već kod pucanja, pištolj u igri postoji, mi smo ga koristili nekih šest puta kroz cijelu igru. Svaki nivo igre se bazira na navigaciji Elliota kroz set ciljeva u totalnom linearnom stilu. Tipično ''kreni od točke A do točke B, kako bi pronašao predmet C'', s ponekom interakcijom između vas i drugih likova serije.

Povremeno će se dogoditi da morate riješiti slagalicu, primjer jedne (i očito jedine) kada morate posložiti osigurače u različite električne ploče, kako biste usmjerili direktan dotok struje i upotpunili krug određenog napona. Imenovane slagalice su očite kopije onih iz dobro nam poznatog Bioshocka, iako ne toliko izazovne.

Jedan od interesantnijih aspekata igre (a ima ih samo dva – o detaljima ćemo malo poslije) su flashbackovi, kao i u samoj seriji. Određeni događaji u igri, aktiviraju Eliiotove flashback sekvence, što je vrlo lijepo efektno napravljeno. -.--.-Slika iz igre Lost: Via Domus.Tijekom tih flashbackova, vraćate se u prošlost Elliotovih sjećanja te pomoću svoje fotokamere prikupljate potrebne informacije kako biste posložili sve kockice. Pomoću fokusiranja kamere i slikanja ključnih trenutaka, Elliot će proživjeti ta sjećanja, te će time naučiti više o svojoj prošlost, a i vi uz njega.

Vizualno, igra radi odličan posao u rekreiranju cjelokupnog izgleda otoka. Džungla, plaža, DHARMA i sve ostalo što ste mogli vidjeti u seriji, izgleda potpuno s dosta detalja.

Ali očito je da je kod stvarnih likova to sasvim druga priča. Neki modeli kao što su: Jack, Locke, Sayid i Kate, vrlo su dobro napravljeni i vrlo prepoznatljivi. Drugi pak; Sawyer, Charlie i Hurley, izgledaju prilično prazno i plastično.

Ni u same glasove likova nije uneseno ni trunčice napora. Glumci iz serije nisu bili dio ove igre i time nisu išli u studio na snimanje voice-overa. Većina voice-overa napravljena je vrlo loše i ponekad se glas ne usklađuje sa samim profilom određenog lika.

-.--.-Slika iz igre Lost: Via Domus.Via Domus je prosječno avanturističko iskustvo, koje će većina gamera završiti u roku od 5 do 8 sati. Isto kao i kod TV serije, kada je odgledate nećete joj se vraćati neko vrijeme. Doslovce nema nikakve vrijednosti koja bi vas mogla privući da zaigrate igru još jednom. Solidan scenarij i samo uvođenje novog lika u priču, omogućit će vam osjećaj da igrate dvije ili tri epizode serije. Za prave fanove serije ''Lost'', ovo je igra koja bi se trebala odigrati, za one koji nisu upoznati sa serijom i to mislimo na samu priču i likove, ovo je igra koju biste definitivno trebali zaobići.

Izvor: Javno

1 коментар:

Анониман је рекао...

nije loshe