Tose Proeski - ulica i u Zagrebu?

Osim u Skoplju, preminuli makedonski pevac Tose Proeski bi navodno trebao dobiti ulicu i u Zagrebu i to na inicijativu autora hita "Igra bez granica" Miroslava Rusa i Tošinog fun kluba.

Gradonačelnik Milan Bandić još nije obavešten o ovoj akciji, ali sledece nedelje trebali bi mu se uručiti potpisi koji podupiru akciju.
Sto se Skoplja tice, inicijativu za Tošinom ulicom u glavnom makedonskom gradu pokrenulo je celo jedno naselje u Skoplju koje želi da se Dečja ulica preimenuje u Ulicu Toše Proeskog. Uz ulicu u naselju bi se izgradio i spomen-park u kojem bi bio postavljen spomenik toj najvećoj makedonskoj zvezdi. Stanovnici su odabrali baš Dečju ulicu jer je jedna od najvažnijih saobracajnica u gradu, a i zato što je preminuli Toše obožavao decu.
A muzika sa potpisom Miroslava Rusa koju je Toše Proeski snimio neposredno pre velike tragedije, do kraja leta bice plasirana u radijski eter - objavio je tose.bloger.hr. Radi se o dosad neobjavljenom singlu koji je poznati hrvatski kompozitor i producent napisao specijalno za makedonsku muzicku legendu - baš ta pesma bila je odgovarajuća za popunjavanje vremena do promocije engleskog albuma.
Rus, osim sto je veran saradnik, bio je vrlo blizak Tošin prijatelj. Toše je trenutno aktualan sa video spotom za pesmu „The hardest thing“, a pred izdavanjem projekta namenjenog svetskom tržištu, distribuiraće se i jedan od dueta sa Tošinim nećakom, Kristijanom.
Sudeći prema piscu Mroslavu Rusu i uspehu pjesme "Igra bez granica" ne sumnjamo u uspeh i ove nove pesme - zakljucuju na pomenutom blogu posvecenom pokojnom muzicaru.

Нема коментара: