Danilo Daca Ikodinovic tesko povredjen

Ponedeljak, 20,00 sati:
Иако постоје знаци стабилизације и побољшања, стање ватерполо репрезентативца Данила Икодиновића је и даље критично и он се још није извукао из непосредне животне опасности, изјавио је вечерас начелник Ургентног центра Клиничког центра Војводине др Зоран Ђерманов.
Напомињући да ништа битно ново нема да дода досадашњим саопштењима о Икодиновићевом здравственом стању, он је новинарима рекао да је охрабрујуће то што пацијенту нису повређени витални органи.
Ангажовањем комплетног хируршког тима Ургентног центра, као и екипе Одељења за анестезиологију, предузимају се све мере да се "искористи његова младост, спортски дух и снага, и да му се стање поправи", рекао је др Ђерманов.


Prethodni izvestaj: zdravstevno stanje Danila Ikodinovića, tri dana posle teške saobraćajne nesreće, je stabilno, ali je i dalje u životnoj opasnosti.
Načelnik Urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine Zoran Đermanov (na slici) rekao je za RTS da su Ikodinovićevi vitalni organi nepovređeni, što lekare posebno ohrabruje. Đermanov je najavio je da će u toku dana biti revidinarane sve Ikodinovićeve povrede, kao i da će se obaviti konsultacije sa specijalistima grudne hirurgije. Najteža povreda je na Ikodinovićevoj desnoj ruci "sa posledicama po tu ruku". "Urađeni su svi neophodni zahvati i sada treba sačekati i videti kako će reagovati njegovo tkivo".

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije primljen je u petak u Klinički centar u Novom Sadu s teškim povredama venskog sistema, a stradao je kada je vozeći motor obilazio traktor koji je vukao cisternu. Kada je krenuo u obilaženje, na njega je naleteo automobil "yugo", koji je takođe krenuo u obilaženje. Novosadska policija saopštila je da je Ikodinović zadobio prelom desne nadlaktice, povrede krvnih sudova i živaca desne ruke kao i razderotine po nogama, dok je vozač automobila koji je učestvovao u nesreći, Perica D. lakše povredio glavu, stomak i podlakticu. Nesreća se dogodila na 53. kilometru puta M7 oko 20.20 sati, kada je Ikodinović vozeći motocikl "jamahu", usled neprilagođene brzine osobinama i stanju puta kao i drugim uslovima, udario u zadnji deo "zastave-koral 1.1" koja se kretala u istom smeru. Od siline udara automobil se odbio u desnu stranu i udario u cisternu koju je vukao traktor, navela je policija, napomenuvši da se tom prilikom i prikolica prevrnula."
Srpski komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je da će sud u zakonom propisanom postupku utvrditi krivicu za saobraćajnu nesreću u kojoj je Ikodinović zadobio teške povrede, ocenjujući kao nedopustivo da bilo ko drugi unapred imenuje odgovorne.
"Nedopustivo je da bilo ko proglašava unapred odgovornim bilo kog učesnika u saobraćajnoj nezgodi, jer za to nije ni stručan ni ovlašćentn",navedeno je u saopšnju.Komitet podseća da će sud će utvrditi sve okolnosti vezane za samu nezgodu, kao što su brzina kretanja, način kretanja, psiho-fizičko stanje učesnika u nezgodi, uslovi puta i okoline i mogućnosti za izbegavanje nezgode.
Okolnosti saobraćajne nezgode u kojoj je stradao Ikodinović, tačnije oštećenja na "jugu", ukazuju na to da motocikl kojim je on upravljao nije udario u zadnji deo, nego u levu stranu tog vozila, u deo koji je bliži njegovom zadnjem delu."To bi moglo ukazati na to da je vozač "juga" iznenada ušao u putanju kretanja motocikla kojim je upravljao Ikodinović. Međutim, ističemo da je utvrđivanje odgovornosti za svaku saobraćajnu nezgodu, pa i za tu, isključivo zadatak nadležnog suda", navedeno je u saopštenju.Ikodinović je pouzdani napadač vaterpolske reprezentacije Srbije s kojom je osvojio srebrnu olimpijsku medalju u Atini 2004. te bronzanu na OI u Sydneyu 2000. godine, a 2005. na SP u Montrealu osvojio je i naslov svetskog prvaka.

Pogledajte i: Natasa Bekvalac deli dramu Danila Dace Ikodinovica...
Pratite izvestaje o zdravstvenom stanju Danila Ikodinovica i na:
Danilo Daca Ikodinovic i dalje u kriticnom stanju

Нема коментара: