ZANIMLJIVOSTI DANA: Vijagra za stidljive, Lov na svemirce, Pobacaji ce se obaljati kuci

"Vijagra" za stidljive!
Američki naucnnici dosli su do saznanja da hormon oksitocin, koji izlučuju majke nakon porodjaja i koji im pomaže da se bolje povežu sa svojim detetom, pomaže u prevladavanju teskobe i fobija. Stoga se pokušava napraviti lek na bazi tog hormona, koji bi mogao pomoći autističnoj deci, majkama sa postporođajnom depresijom, ali i ostalima u prevladavanju stidljivosti.
Vjeruje se da oksitocin podstiče i darežljivost, a kod glodaara je uzrokovao pojavu monogamije!

Lov na vanzemaljce!
Japanski astronomi čvrsto su odlučili da učinie sve kako bi rešili misteriju postojanja vanzemaljaca u svemiru, a za taj zadatak uspeli su okupiti dosad najveći broj opservatorijuma. Preko deset njih širom Japana uključilo se u ovaj zanimljivi projekt, a još im samo preostaje da tačno odrede i zvezdu koja bi mogla biti potencijalni dom za vanzemaljsku civilizaciju i koncentrisu se na njeno proučavanje. S obzirom da se radi o većem projektu s velikim brojem ljudi, biće lakše identifikovati signale čiji su izvor vestacke tvorevine.

Pobačaji će se moći obaviti i kod kuće
Ženama bi uskoro moglo biti dozvoljeno da sprovedu drugu fazu pobačaja kod kuće, sudeći po kontroverznim planovima predstavljenim britanskim ministrima. Ovakav predlog bi dozvolio ženama da uzmu tabletu kako bi izazvale rani pobačaj bez prisustva doktora ili medicinske sestre. Pod trenutnim zakonima, tablete se mogu uzeti u licenciranoj klinici za pobačaje ili u bolnici.
Statistike su nedavno otkrile da je Britanija jedna od zemalja s najvećom stopom pobačaja. Prošle godine ukupno 198.500 žena je prekinulo trudnoću.

Нема коментара: