Aca Lukas ranjen u pucnjavi!

Esytradni umetnik Aca Lukas ranjen u desnu butinu, ispred garaže u zgradi u kojoj živi , u pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 19.30 časova, nakon čega je odvezen u Urgentni centar * Napadač je pucao u poznatog pevača na parkingu ispred njegovog stana u Gandijevoj ulici 66.
Izvor: Press, Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Drama se odigrala kod garaža ispred Acinog stana na Novom Beogradu. Zasad nepoznati napadač pucao je dva puta, ali je Acu samo jedan hitac pogodio u desnu butinu, nakon čega je „kralj splavova" utrčao u svoj stan u prizemlju, a za sobom ostavio krvav trag. Krv ispred pevačevog automobila „porše kajen" videle su komšije. Jedan od njih kaže da je kroz prozor svog stana video nekog mladića kako se šeta po parkingu 10 do 15 minuta pre pucnjave, ali da ništa nije posumnjao.
- Tek posle nekoliko minuta čuo sam dva ili tri pucnja! Odmah sam istrčao da vidim šta se dešava i video krvav trag ispred Acinog automobila. Pomislio sam da je neko povređen i primetio dečka sa kapuljačom na glavi kako trči ka blokovima. Čini mi se da je mlađi, visine oko 180 centimetara. Bio je u jakni i tamnim farmerkama - ispričao nam je jedan od komšija.
Na mesto pucnjave odmah je stigla policija i Hitna pomoć.
- Čuo sam da su vrata jako lupila, pa sam istrčao da vidim šta se dešava. U hodniku sam video krv koja je vodila do Acinih vrata. Pozvonio sam i kada mi je komšija otvorio vrata, video sam da krvari. Čim je stigla Hitna, pomogao sam im da prebace Lukasa u kola - rekao je komšija.

Pevač van životne opasnosti, ranjen u nogu!


Nepoznati napadači pucali su večeras na Acu Lukasa na Novom Beogradu i to ispred stana u Gandijevoj ulici. Kako saznajemo, na pevača je osuta paljba iz automobila, ali je on srećom brzo reagovao i uspeo da izbegne fatalniji ishod.
Ekipa portala Svet

Jedan metak ga je ipak pogodio u desnu butinu, ali je rana prostrelna i pevač je van životne opasnosti. Odmah je prebačen u Urgentni centar gde se i sada nalazi, a kod njega je brzo stigla i njegova verenica Sonja Šašić. Kako je za naš sajt rekla usplahirena Sonja, Lukas je dobro i nije u neposrednoj opasnosti. " Dobro je, dobro je, biće sve u redu", kratko je rekla Sonja za sajt.
Kako je saopštila policija, napad se dogodio između 19 i 20 sati, a nekoliko časova kasnije od Lukasa još nije bila uzeta izjava jer se on nalazio u bolnici. Jedino je, prema rečima predstavnika policije, rekao da je trenutku napada bio sam. MUP intenzivno traga za počiniocima ovog dela, kao i na otkrivanju motiva. Istovremeno, u Urgentom centru kažu da je Lukas imao mnogo sreće i da je rana lakša nego što se u prvi mah činilo. "Rana je prostrelna, nisu povređeni ni krvni sudovi ni kost, pa se može reći da je Lukas imao mnogo sreće. Pregledali su ga hirurzi, rana je sanirana i nije potreban nikakav operativni zahvat", kažu u Kliničkom centru. Identitet napadača, kao ni razlozi iz kojih je pucano na popularnog folkera za sada nisu poznati.

Dva metka za Lukasa

POPULARNI folk-pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, ranjen je u utorak oko 20 časova u pucnjavi na parkingu ispred ulaza u zgradu gde živi, u Gandijevoj ulici 66, u Novom Beogradu. On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, i, prema poslednjim informacijama, nije u životnoj opasnosti.
Izvor: Novosti

Kako smo nezvanično saznali, jedan napadač, čiji identitet zasada nije poznat, ispalio je dva hica na Lukasa u trenutku dok je ulazio u svoj džip "porše kajen", od kojih ga je jedan pogodio u desnu natkolenicu. U trenutku pucnjave nije bilo očevidaca, a ranjeni pevač je pobegao u ulaz svoje zgrade. Tamo
je ostao, u društvu dvojice komšija koji su došli da vide šta se dešava, do dolaska policije i Hitne pomoći. Za to vreme, "revolveraš" je pobegao u nepoznatom pravcu.
- Primetio sam nekog mladića kako se "mota" oko ulaza malo pre pucnjave. Nosio je kapuljaču preko glave. Nekoliko minuta kasnije odjeknuli su hici, a ja sam sišao dole i ugledao ranjenog Acu - rekao nam je jedan od komšija koji su sa Lukasom sačekali Hitnu pomoć.
Povređena estradna zvezda zbrinuta je u Urgentnom centru, i nije životno ugrožena. Kada se vest o ranjavanju Ace Lukasa pročula, ispred UC počele su da se okupljaju njegove kolege muzičari, a među prvima je stigao Oliver Mandić.

ACINE KONTROVERZE
KONTROVERZNI pevač Aleksandar Vuksanović proslavio se tokom devedesetih na poznatom beogradskom splavu "Lukas", po kome je dobio nadimak. Njegov prvi veliki hit je "Pesma od bola", a zatim su usledile "Kafana na Balkanu", "Bele ruže" i mnoge druge.
Poznat je kao beskompromisni sagovornik, neko ko nema dlake na jeziku i ne mari mnogo za tračeve. O njemu su ispredane mnoge priče, u kojima se dovodio u vezu sa beogradskim podzemljem. Nekoliko godina nije bio prisutan na sceni, kako se nezvanično govorkalo, zbog problema sa drogom i kockom.
Tokom operacije "Sablja", 2003. godine, priveden je, a kasnije i osuđen na četiri meseca, zbog posedovanja neregistrovanog oružja.
U novembru prošle godine, priredio je solistički koncert za 25.000 ljudi. Nedavno je objavio da će se konačno skrasiti i oženiti Sonjom Šašić, bivšom suprugom svog kolege Željka Šašića.

Pogledajte i: > Trista cuda

Нема коментара: