Masakr rukometaša u Madjarskoj, Žarko Šešum povredjen

Rukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum (23) povređen je u napadu u noći između subote i nedelje u diskoteci „Patriota” u Vespremu, na zapadu Mađarske. Njegov kolega iz Rukometnog kluba Foteks, Rumun Marijan Kozma (26) ubijen je, a Hrvat Ivan Pešić (19) zadobio je teške povrede kada su ih nepoznati napadači izboli noževima.
Autor: T. D., H. D. | Foto:Gabor Czerkl/Blikk | Izvor: Blic

Šešum je zadobio frakturu jagodične kosti, operisan je i nije u životnoj opasnosti. Lekari su saopštili da je Pešiću izvađen bubreg , ali da je njegovo stanje i dalje ozbiljno. Kozma je preminuo na licu mesta od posledica uboda nožem u srce. Srpski i hrvatski igrač nalaze se u bolnici u Vespremu.
Marko Vujin, bek Foteksa i srpske selekcije, kaže za „Blic” da je nekoliko puta razgovarao sa Šešumom telefonom i da je on dobro. Vujin u trenutku napada nije bio sa Žarkom u diskoteci.
- Otišao sam na spavanje, kao i Nikola Eklemović. U jednom drugom kafiću slavili smo rođenje sina saigrača Gregelja Ivanščika, pa se ostatak društva preselilo u taj disko, a mi smo odlučili da odemo kući. Pregledali smo snimke u policiji i lepo se vidi da je Kozma stajao sa svojom devojkom i da su mu prišla trojica, četvorica i počela da mu dobacuju. Moje kolege, a bilo ih je oko sedam, osam, želeli su da izbegnu gužvu i napuste klub, ali su ih na izlazu sačekali napadači. Kozma je uboden dva puta u srce, Pešić je protrčavao i uboden je u leđa, a Šešum je udaren kada je pokušao Rumunu da izvadi jezik iz dušnika i spase mu život - kaže Vujin, koji je u policiji dao izjavu o napadu.
- U šoku sam. Ubijen mi je najbolji drug... Marijan i ja smo poslednje tri godine bili nerazdvojni. Živeli smo vrata do vrata. Strašno... Žarko je na pregledima u bolnici i biće dobro. Boli ga glava i doktori mu skidaju otok, ali kroz dva-tri dana će biti bolje, kao i golman Pešić - priča Vujin.
On kaže da je u 2.45 časova imao propušten poziv na mobilnom telefonu i da je tako saznao za tragediju.
- Na ekranu je pisalo „Kozma”, a on je već preminuo na licu mesta... Zvala me je njegova devojka... Odmah sam otišao tamo, a Kozma je bio nepomičan, potpuno beo. Užas... Ne znamo šta će se dalje dešavati. Ni kada će biti sahrana, niti bilo šta drugo. Jedino još znam da napadači nisu iz Vesprema, tako su mu rekli policajci - dodao je na kraju Vujin, rukometaš višestrukog prvaka Mađarske i učesnika Lige šampiona.
Vujin navodi da su građani i policija Vesprema, gradića od oko 60.000 stanovnika, u neverici jer se sličan zločin nije desio u poslednjih 30 godina.
U Bačkoj Palanci, kada je vest stigla do Žarkovog oca Steve, a potom i do ostalih rođaka, telefoni i televizori su stalno uključeni kako se ne bi ispustila nijedna vest. Ksenija, Žarkova sestra od strica, u stalnoj je vezi sa njegovim roditeljima koji su odmah otputovali u Mađarsku. Ona je ujedno tu da obavesti i ostale rođake u selu kako ne bi svi uznemiravali roditelje mladog rukometaša.
- Majka i otac su već stigli u Mađarsku i videli su Žarka, baš sam pre nekog vremena kratko razgovarala s njima. Žarko je dobro, ima veliki otok na levoj jagodičnoj kosti i lekari čekaju da taj otok splasne pre no što pristupe operaciji. Operacija tog dela lica će svakako biti potrebna, smatraju lekari, ali neće biti izvedena bar još dan ili dva zbog tog otoka – priča Ksenija za „Blic”.


Masakr u Madjarskoj

Najstravičnija sportska priča godine šokirala je Mađarsku, a nove informacije iz sata u sat stižu iz Veszprema u kojem je noćni izlazak trojice rukometaša istoimenog kluba završio nezapamćenom tragedijom * 'Pešiću je odstranjen bubreg zbog ubodne rane i sada je stabilno. Šešum je zamalo izgubio vid, ali Cozma je preminuo dva sata nakon uboda u srce', kaže upravnik bolnice u Veszpremu.

Izvor: Net.hr

Najperspektivniji hrvatski mladi vratar, 19-godišnji Senjanin Ivan Pešić teško je ranjen nožem u leđa zbog čega mu je odstranjen bubreg. Srpski reprezentativac Žarko Šešum zadobio je teške prijelome glave i zamalo je izgubio vid, a najbolji rumunjski rukometaš Marian Cosma nikad više neće zaigrati.
Sve je počelo u noći na nedjelju kada su trojica prijatelja izašli u jedan noćni klub u Veszpremu, gdje su uz romsku muziku slavili rođenje djeteta suigrača Gerga Ivancsika. Na odlasku iz kluba dočekala ih je i napala grupa zasad nepoznatih počinitelja. Premda policija još uvijek traga za ubojicama, mađarski mediji su javili da se radilo o skupini Roma, koji su, navodno, rukometaše napali ničim izazvani.
"Marian je plesao sa djevojkom, odgovorno tvrdim da rukometaši nisu izazvali nikakav incident. No, napadnuti su od skupine Roma, njih 30-tak i sve je završilo tragedijom", izjavio je predsjednik Veszprema Akos Hunadfalvi.
Cozma, koji je dobio nož u srce nije imao nikakve šanse. Preminuo je nakon dva sata u bolnici, a Pešić i Šešum su operirani i uspješno se oporavljaju.
"Pešiću je odstranjen bubreg zbog ubodne rane i postopearitivni oporavak teče uobičajeno. Šešumu je operirana glava. Postojala je velika vjerojatnost da će izgubiti vid na jedno oko, no sada možemo reći da smo uspjeli to sanirati. Obojica nastavljaju liječenje na intezivnoj njezi naše bolnice", prenijele su Sportske izjavu ravnatelja bolnice u Veszpremu Jena Ratza.
Tragično prerminuli Marian Cozma bit će sahranjen u Bukureštu u svom dresu s brojem 82 u kojim je igrao i na SP-u Hrvatskoj.
Trista cuda



Нема коментара: