Miroslav Miskovic prodaje Deltu?

Slovenacke Finance pisu, a business.hr prenosi, da Miroslav Miskovic, vlasnik beogradske Delte, duguje najmanje 750 miliona evra za kredite, koje sve teze otplacuje

Medjutim, to čini se nije sprečilo Miškovića da preda ponudu za 48 posto deonica slovenskog Merkatora, za koju je zainteresovano do petnaestak ponuđača, među kojima nije i vlasnik Agrokora, Ivica Todorić - prenosi business.hr.
“Finance” piše kako “srpski tajkuni neće kupiti Merkator” jer je Delta u problemima.
Mišković je jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori. Njegovi glavni projekti su izgradnja Delta city u Podgorici, najvećeg trgovačkog lanca na ovim prostorima i suvlasništvo u mobilnom operateru M:tel.
Mišković navodno ima kreditne aranžmane i sa crnogorskim bankama koje su u stranom vlasništvu, a projekte je realizovao uz veliku pomoć lokalnih partnera i novcem iz Crne Gore.
Prema nekim izvorima vlasnik Delte ostao je lokalnim partnerima dužan milione evra.
Delta je jedna od od najvećih grupacija u regiji, a srpski biznismen navodno već prikuplja ponude za prodaju svog carstva, zbog čega je imao razgovore i s investitorima iz Abu Dabija. Iz Delte nisu potvrdili, ali ni opovrgnuli ove informacije, prenosi business.hr.

Najnovije i najzanimljivije na: > Trista cuda. Proverite!

Нема коментара: