Danilo Ikodinovic oporavak

Vise na: Danilo Daca Ikodinovic - stanje posle nesrece

Lutka za tata Dacu
BOLNIČKI apartman Klinike za abdominalnu hirurgiju, gde je teško povređeni vaterpolista Danilo Ikodinović (32), posle izlaska iz šok-sobe nastavio lečenje, u utorak oko podneva, ispunila je razdraganost. Sportskom asu u poseti je bila petnaestomesečna Hana. Otac i kćerka bili su zajedno oko sat i po. Trenuci provedeni sa devojčicom slavnom vaterpolisti su vratili osmeh na lice.
(20. avgust 2008.)

Odkako je počela da dolazi tati u posetu, Hana se malo i pribojavala bolničkih rekvizita i sprava koje su okruživale krevet u kome leži njen Dača. Uglavnom su se do kobne nesreće igrali loptom i njenim lutkama. U utorak mu je zajedno sa mamom Natašom Bekvalac ponela njenu omiljenu “plastičnu” drugaricu.
Znaci poboljšanja u Ikodinovićevom zdravstvenom stanju su svakog dana sve vidljiviji. I, koraci po b
olničkom apartmanu su sve sigurniji. Kako saznajemo, više vremena provodi van bolesničke postelje.
Uprkos velikim zavojima na šampionskoj desnici, gotovo istrgnutoj iz ramena u noći saobraćajne nesreće 27. juna na putu Zrenjanin - Novi Sad u blizini Kaća, Dača uz pomoć medicinskog osoblja korača po sobi.
- Nestrpljiv je, ali i odlučan da što pre ojača i napusti bolničku zgradu - kažu u bolnici. - Otkako je pre dvadeset dana napustio šok-sobu, mnogo je raspoloženiji, a najviše vremena provodi gledajući sportska dešavanja na Olimpijskim igrama u Kini. Posebno ga, razumljivo, interesuju utakmice naših vaterpolista i uvek je budan bez obzira na to u koje vreme igraju. Bodri ih i priželjkuje da se popnu na pobedničko postolje.
Ikodinović često razgovara mobilnim telefonom sa drugovima koji se nadmeću na Olimpijskim igrama, i komentariše utakmicu i protivnike. Raduje se svakoj pobedi i postignutom golu.
Teško povređena desna ruka se svakog dana previja i vidljivo je da ide nabolje. Lekari Kliničkog centra su uložili mnogo napora da Ikodinoviću spasu desnicu, a on je, saznajemo, spreman na još veći napor i dugotrajnu rehabilitaciju da ruka ponovo “proradi”. Svestan je da mu uskoro predstoji još nekoliko hirurških zahvata, posle kojih će sigurno uslediti naporne vežbe u narednih godinu dana.
Neki lekari smatraju, pak, da će postepena rehabilitacija trajati naredna tri meseca. Počev od sedenja, postepenog ustajanja i hodanja uz pomagala.

IZJAVA
DOK se Ikodinović oporavlja u bolnici, u Opštinskom tužilaštvu se vodi istraga povodom saobraćajne nesreće u kojoj je on teško, a vozač “juga” Perica Dejanović (25) iz Đurđeva lakše povređen. Treći učesnik, vozač traktora Miroslav Kukić (33) iz Kaća, prošao je bez povreda. Vaterpolista, kako saznajemo, još nije dao izjavu nadležnim sudskim organima o nesreći.
Lj. Preradovic, Novosti

Нема коментара: