Zimonjic osvojio Vimbldon

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor u finalu Vimbldona savladali su Jonasa Bjorkmana iz Švedske i Kevina Ulijeta iz Zimbabvea, rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 6:7, 6:3, 6:3.

U prvom setu odigran je maratonski taj brejk, koji je dobio srpsko-kanadski par sa 14:12. Uzvratili su Ulijet i Bjorkman u drugom setu, ali su u nastavku potpuno dominirali Zimonjić i Nestor.
Nenadu Zimonjiću je ovo 21. titula u karijeri, ali prva na grend slem turnirima. Konačno je u četvrtom finalu uspeo da stigne do najvrednijeg trofeja. I Danijel Nestor ima dva razloga za zadovoljstvo - prvi put je trijumfovao na Vimbldonu, a već od ponedeljka postaće ponovo najbolji teniser sveta u konkurenciji dublova. Zimonjiću i Nestoru, kao šampionskom dublu, pripada novčana nagrada u iznosu od 230.000 funti (oko 300.000 eura).
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica čestitao je teniseru Nenadu Zimonjiću osvajanje Vimbldona u konkurenciji dublova. "Od sveg srca vam čestitam osvajanje prve grend slem titule u karijeri. Postigli ste veliki uspeh osvojivši Vimbldon i obradovali zemlju", navodi se u čestitki predsednika Vlade Srbije. Koštunica je Zimonjiću poželeo mnogo uspeha u daljim takmičenjima.
Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je Nenadu Zimonjiću osvajanje titule na teniskom turniru Vimbldon u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom. "Najiskrenije vam čestitam na osvajanju tog prestižnog turnira. Smatra se da je Vimbldon svetsko prvenstvo u tenisu a vi ste tim trofejem još jednom dokazali da sa pravom pripadate svetskom vrhu", navodi se u čestitki. Predsednik Tadić je Zimonjiću poželeo osvajanje još mnogo trofeja u nastavku karijere. (RTS)

Нема коментара: