SOFTVER: Sacuvajte svoje lozinke

Ukoliko ne želite da bilo ko drugi osim vas koristi vaš računar ili sazna vaše lozinke, ili ih prosto zelite sacuvati od zaborava i guzve na kompjuteru, evo nekoliko korisnih programa koji će vam u tome pomoći.

KeePass Password Safe
KeePass Password Safe takođe omogućava sigurno čuvanje lozinki i ostalih sigurnosnih podataka. Podaci s kojima radite su kriptirani i sortirani u kategorije. Takođe, moguće je koristiti TAN lozinke, kao i automatsko kreiranje TAN liste nakon što istekne trenutno korišćena lozinka.
Cena: besplatan

RoboForm2Go
RoboForm2Go može da sačuva login informacije i pokrene ih naknadno, direktno sa USB stika. Jednom, kada se pokrene ovaj program, integriše se u internet pretraživač (Internet Explorer ili Mozilu), i omogućava automatsko čuvanje podataka, što je zaista dodatna oprema i bitno razlikuje ovaj program od sličnih na tržištu.
Kada se USB stik ukloni, program više nije dostupan, a s njim ni podaci.
Cena: besplatan

Comodo i-Vault

Comodo i-Vault je alat za sigurno čuvanje lozinki koje koristite u radu, onlajn kodova, serijskih brojeva i mnogih drugih informacija. Koristi 256-bit AES enkripciju za standardno čuvanje i mnogo predefinisanih templejtova za bankovne i kreditne kartice, veb lozinke i ostale česte internetski zapisane pasvorde.
Cena: besplatan

Izvor: Blic

Нема коментара: