Muzika na Internetu: "Vreli" sajtovi

Muzički biznis uveliko je osvojio internet, a da biste se lakše snašli u svemu tome i pratili nove trendove, blog.wired.com je izbacio listu „najvrelijih” sajtova za digitalnu muziku.

imeem.com
„Imeem” je najbolji način za „krađu” muzike, bez brige o tome da li ćete dobiti odobrenje izdavača da određenu pesmu ili njen deo upotrebite kao pozadinu za svoj sajt. U većini slučajeva, moguće je skinuti celu pesmu, a čak i ako vam sistem dozvoljava da uzmete verziju od 30 sekundi, na sajtu možete da čujete i original.

ivideosongs.com
Preko „IVideosongsa” možete da naučite da svirate gitaru, a „onlajn predavanje” vam može održati neki od najpoznatijih muzičara. Neke lekcije su potpuno besplatne, a po ceni od 10 dolara, kako se sviraju određene pesme, pokazaće vam upravo oni koji su ih napisali ili na neki način učestvovali u njihovom stvaranju.

muxtape.com
Ako vas interesuje kreiranje mikseva, Muxtape je pravi i najjednostavniji način da se upustite u to. Možda će vam se u početku učiniti da je sve suviše pojednostavljeno, ali upravo u tome je caka - na ovom sajtu možete napraviti sopstvene mp3 mikseve u samo nekoliko minuta, bez specijalnog iskustva i poznavanja muzičkih formi.

tunecore.com
Preko sajta „TuneCore” vaša muzika može doći na liste najpopularnijih muzičkih distributera kao što su iTunes, Amazon, Rhapsody, eMusic. U samo tri klika i za jedan dolar po pesmi uključujete se u onlajn prodaju, a sav novac koji zaradi vaša muzika je vaš.

Нема коментара: