Vanzemaljci postoje, ali negde daleko

Vodeći stručnjak u astronomiji razočarao je NLO zaljubljenike odbacivši mišljenja i neke teorije da nas vanzemaljci ponekad posećuju i posmatraju. Navodno je moguće da postoji neki oblik života u svemiru, ali se nalazi previše daleko da bi stigao do nas svemirskim brodom.

Prateći prijavljene navodne NLO-e, postojale su sumnje da nas vanzemaljci posmatraju. Dr Kristijan Kajzer iz škole za fiziku i astronomiju s Univerziteta u Sautemptonu smatra da je mala verovatnoća da mogu doći ovako daleko. Svoje mišljenje potkrepljuje činjenicom o zapanjujućem napretku u pronalasku novih planeta.
– Dokaz života u svemiru bio bi ogromno naučno otkriće, ali bi i ozbiljno doveo u pitanje naše socijalno, političko i religiozno razmišljanje – rekao je cenjeni stručnjak. Većina planeta za koje znamo ima mnogo veću masu od Zemlje. Ali, nova otkrića ukazala su na planete koji se daju uporediti sa Zemljom. Pretpostavlja se da imaju zdrave i čvrste površine i osnovne uslove za život.
– Međutim, razdaljina među zvezdama u našoj galaksiji je enormna. Ne postoji nikakva mogućnost da nas je neki oblik života s druge planete, ako uopšte postoji, mogao ikad posetiti – dodao je.

Нема коментара: