Najbolje igre svih vremena

Super Mario Bros je proglašena za najbolju video igru ikada u anketi sajta onepoll.com, u kojoj je učestvovalo 2.000 britanskih "gejmera", prenosi "Telegraf".

Još jedna u nizu anketa "najbolja igra ikada" pokazala je da su igre "stare škole" i dalje najveći favoriti u britanskoj armiji igrača, pa se u top 10 nalaze legende Pacman, Tetris, Space Invaders, Sonic the Hedgehog i Donkey Kong.
Prva igra o vodoinstalateru Mariju i njegovom bratu Luiđiju
"Super Mario Bros" izdata je 1985. godine, od kada je serijal beležio rekorde u prodaji. Prvi deo je postao ubedljivo najprodavanija igra u istoriji, sa više od 40 miliona kopija prodatih u celom svetu. Super Mario Bros 2 je izašao 1988. godine, a najpopularnija i verovatno najbolja igra iz serijala, "Super Mario Bros 3", oduvala je konkurenciju 1990. godine i prodata je u 18 miliona primeraka.
Na drugom mestu je legendarni
Pekmen, čiji je original izašao još 1980. godine, posle čega su usledile brojne konverzije i zvanični i nezvanični nastavci na skoro svim igračkim sistemima. Osim igračkog sveta, Mario i Pekmen su napravili i pravi bum na tržištu igrački i odeće.
Treće mesto je pripalo ruskom čudu, najpoznatijoj logičkoj igri na svetu –
Tetrisu (1985). Četvrto mesto je pripalo čuvenim "Simsima", dok je na petom mestu platforma i svojevremeno Segin pandan Mariju Sonic the Hedgehog.
Među najboljih 20 igara, pored "The Sims", nalazi se tek nekoliko modernih naslova – "Rockstarovi" Grand Theft Auto San Andreas i GTA: Vice City su na 7. i 10. mestu, "Nintendov" Wii sports je na 12. poziciji, a Guitar Hero je na 20. mestu. Prva igra o Lari Kroft, "Tomb Raider: Lara Croft" je na 11. mestu.
"Igre koje su napravljene pre mnogo godina su u vrhu liste. To pokazuje da igrači i dajle cene stare vrednosti. Igrački industrija postaje sve više takmičarski nastrojena, kompanije se takmiče u inovativnosti, ali i u brzini izdavanja naslova. Naša anketa pokazuje da nekada i najjednostavnije ideje rade i više nego dobro i mogu da zadrže igrače uz monitor", rekao je Džon Suel, portparol sajta www.onepoll.com.

Najboljih 20 igara ikada
1. Super Mario Bros.
2. Pac-Man
3. Tetris
4. The Sims
5. Sonic the Hedgehog
6. Space Invaders
7. Grand Theft Auto - San Andreas
8. Donkey Kong
9. Mario Kart 64
10. Grand Theft Auto - Vice City
11. Lara Croft: Tomb Raider
12. Wii Sports
13. Final Fantasy
14. Gran Turismo
15. Lemmings
16. Frogger
17. Pokemon, Red, Blue and Green
18. Street Fighter II
19. Wii Play
20. Guitar Hero

5 коментара:

Unknown је рекао...

gdje nadjoste super maria proglasiti za najbolju igru

Анониман је рекао...

IMAŠ LI TI NEKIH PROBLEMA...MARIO JE TAKO COOL...LUDAKU..

Анониман је рекао...

IZVINITE ALI JA SAM SAMO TU DA BIH PROKOMENTARISALA NEUMESNO PONAŠANJE G-DINA ILI G-DJICE KOJI SE POTPISALA SA ANONIMAN...UKUSI SU RAZLIČITI...A TI STO SE MENI NPR. SVIDJA MARIO,JA NEĆU DA PLJUJEM PO LJUDIMA...OZBILJNA DEVOJKA.

Анониман је рекао...

Ne kenjajte super mario nema veze sa igricom.De nju nadjose pored tolikih igrica.

Анониман је рекао...

I imateli vi nekih problema mario je sranje.